Шановні батьки, вчителі та дев’ятикласники! Оскільки карантин, то ми використовуємо дистанційне навчання. Пропонуємо Вам опрацювати деякі теми з географії самостійно. Думаємо, що вам буде цікаво. Для цього перегляньте, будь ласка, рекомендовані матеріали, опрацюйте відповідний матеріал у підручнику та на інтернет ресурсах, а також виконайте завдання, що запропоновані для перевірки рівня засвоєння нових знань та відповідні практичні завдання.
Сьогодні ми вам пропонуємо опрацювати тему «Виробництво продуктів харчування у світі»
Бажаємо Вам успіхів!
Бажаємо Вам успіхів!
Тема «Виробництво продуктів харчування у світі: сучасні тенденції, вплив глобалізації та національних традицій, взаємозв’язок з агробізнесом. Традиційні виробництва харчових продуктів окремих країн світу»
1. Опрацювати параграф 36 ( В.Ю.Пестушко, Г.Ш.Уварова, А.І.Довгань) та таблицю (додається)
2. Випишіть тези «Особливості розвитку харчової промисловості у світі»
3. Глобалізація - перетворення певного явища на світове, планетарне, те, яке стосується усієї Землі.
Спробуйте визначити переваги та недоліки глобалізації у харчовій промисловості світу.
4. Встановіть відповідність між ТНК, продукцією та містом України.
Прочитайте на сайтах даних ТНК їх спеціалізацію.
5. Випишіть із підручника країни-експортери та імпортери харчової продукції.
Порівняйте список цих країн. Чому проявляється така відмінність?
6. Виконайте завдання:
Встановіть відповідність між країною та її харчовою візиткою.
1. Вино, сир, паштет, морепродукти
2. Вино, сир, спагетті
3. Пиво, ковбаса, бекон
4. Сир, шоколад, кава
5. Масло, сир, шинка
6. Рибні консерви
7. Овочеві консерви
1. Опрацювати параграф 36 ( В.Ю.Пестушко, Г.Ш.Уварова, А.І.Довгань) та таблицю (додається)
2. Випишіть тези «Особливості розвитку харчової промисловості у світі»
3. Глобалізація - перетворення певного явища на світове, планетарне, те, яке стосується усієї Землі.
Спробуйте визначити переваги та недоліки глобалізації у харчовій промисловості світу.
4. Встановіть відповідність між ТНК, продукцією та містом України.
Прочитайте на сайтах даних ТНК їх спеціалізацію.
5. Випишіть із підручника країни-експортери та імпортери харчової продукції.
Порівняйте список цих країн. Чому проявляється така відмінність?
6. Виконайте завдання:
Встановіть відповідність між країною та її харчовою візиткою.
1. Вино, сир, паштет, морепродукти
2. Вино, сир, спагетті
3. Пиво, ковбаса, бекон
4. Сир, шоколад, кава
5. Масло, сир, шинка
6. Рибні консерви
7. Овочеві консерви
А Італія
Б Ісландія
В Німеччина
Г Франція
Д Данія
Е Болгарія
Ж Швейцарія
Б Ісландія
В Німеччина
Г Франція
Д Данія
Е Болгарія
Ж Швейцарія
7. Встановіть відповідність між традиційною стравою, її назвою та здогадайтесь для якої країни вона характерна. Чим пов’язані ці країни? (Фото страв додається)
1. Човба з яловичого шлунку
2. Бігос
3. Окрошка
4. Окрошка
5. Деруни
6. Борщ
7. Мамалига
8. Гуляш
1. Човба з яловичого шлунку
2. Бігос
3. Окрошка
4. Окрошка
5. Деруни
6. Борщ
7. Мамалига
8. Гуляш
Немає коментарів:
Дописати коментар